Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos kaparowy gorący

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 3 szkl.
masło 40 g
mąka 30 g
pietruszka zielona 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szkl.
sól do smaku
cebula 1 szt
kapary 30 na sos

Przepis i sposób przygotowania na: sos kaparowy gorący

Przygotowujemy zasmażkę z maki, tłuszczu i posiekanej cebuli na jasnozłoty kolor, dodajemy natkę, mieszamy z zimnym, odtłuszczonym wywarem i zagotowujemy. Dodajemy posiekane kapary. zdejmujemy z gazu i mieszamy z posoloną śmietaną. Podajemy z baraniną, jajkami na twardo, gotowaną wieprzowiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 29.08.2012 17:04
super
mariel78 29.08.2012 17:04
super
mariel78 29.08.2012 17:04
super
mariel78 29.08.2012 17:04
super
gusia1000 09.03.2012 12:34
Wyśmienity sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak