Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybek z móżdzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
bułka 1 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
móżdżek 150 cielęcy

Przepis i sposób przygotowania na: grzybek z móżdzku

Oczyszczony móżdżek przesmażyć na połowie masła, rozetrzeć i wymieszać z odciśniętą, namoczoną w ciepłym mleku bułką. Dodać natkę, przyprawy i masło utarte na pianę z żółtkiem. Delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Piec w natłuszczonej i posypanej mąką foremce, do zrumienienia w temp. 150 st. Pokroić w kostkę i podawać w wazie z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 09.03.2012 06:13
dzięki za komentarze
gusia1000 08.03.2012 12:39
Nie jadłam.
ronald88 07.01.2012 12:23
wow polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak