Makaron Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną i suszonymi pomidorami :

Makaron Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną i suszonymi pomidorami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    20 dag
  • makaron Tagliatelle

    20 dag
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • pomidory suszone w zalewie

    10 płatów
  • natka pietruszki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować al dente makaron i odcedzić .Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso .Dodać masło , pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając . Makaron dołożyć do mięsa . Wymieszać i podsmażyć . Doprawić do smaku pieprzem , oregano, majerankiem , solą . .Posypać natką pietruszki.

Ja użyłam do tego Pasty z pasztetu i cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena40

24.03.2011 08:18
pewnie bardzo smaczne

bernika

01.07.2010 23:25
takie jedzonko kubie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat