Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
mleko
cukier
mąka
cukier brązowy
galaretka jabłkowa
wino białe
masło

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki z jabłkami

drożdże wymieszać z mlekiem cukrem i mąką rozczyn zostawić do wyrośnięcia resztę mleka zagotować i wymieszać z masłem utrzeć krem dodać do tego mąkę i rozczyn wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia jabłka pokroić na ósemki zalać zagotowanym winem i cukrem i zeszklić na małym ogniu ciasto przełożyć na stolnicę i uformować wałek podzielić to na 24 części i każdy obłożyć 2 kawałkami jabłka sok zagotować z galaretką i posmarować ciasto drożdżówki przełożyć n blachę i piec ok 15 minut temp 200*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 06.01.2012 17:45
drożdże 4 dag cukier 20 dag cukier brązowy 10 dag maka 60dag galaretka jabłkowa 15 dag mleko 5łyżek masło 40 dag białe wino 1/8l przepraszam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak