Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt
białko 4 szt
cukier 10 dag
kakao 4 łyżki
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masa
nutella 45 dag
śmietana kremówka 150 ml
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać pianę z białek oraz resztę cukru. Dodać mąkę i kakao. Wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wyłożyć ciasto. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Śmietanę ubić z cukrem. Ciasto ostudzić i posmarować nutellą oraz bitą śmietaną. Zwinąć. Owinąć folią aluminiową i odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.08.2013 07:44
pyszna rolada
asia92wp 05.10.2012 09:37
pycha
asia92wp 05.10.2012 09:37
pycha
asia92wp 05.10.2012 09:37
pycha
asia92wp 05.10.2012 09:37
pycha
barbara11561 18.09.2012 17:12
bardzo pyszna
joanna77 12.02.2012 21:18
wyśmienite
novita23 07.02.2012 21:44
super
Dorota59 03.02.2012 15:51
musi być przepyszna
MAR3STA 01.02.2012 09:26
poproszę kawałeczek;)
alaaa 26.01.2012 11:56
z t? nutell? to fajny pomys?
m1monika 19.01.2012 17:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak