Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna sałatka wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

połówka brzoskwini z puszki 4 sztuki
mrożona fasolka szparagowa 20 dag
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 cebula
szczypiorek 1 pęczek
sałata kilka listków
oliwa 1 łyżka
zalewa z brzoskwiń 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - -
sól - -
imbir - -
Bazylia suszona Prymat - -
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
schab pieczony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna sałatka wiosenna

Fasolkę gotować 10 min w niewielkiej ilości posolonego wrzątku. Jajka pokroić w plasterki, brzoskwinie w paseczki. Cebulę obrać i posiekać. Schab pokroić w kostkę lub paski. Kilka rzodkiewek odłożyć do przybrania, pozostałe pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Składniki sałatki ułożyć w salaterce, polać sosem i wymieszać.

Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku przyprawami Prymat i polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 21.05.2011 19:20
ciekawe
szajba2 15.02.2011 15:38
jadłem już bardziej pożywne potrawy
Teresa19 06.01.2011 21:27
chyba się skuszę
Babciagramolka 01.01.2011 17:01
Wszelkie sałatki to doskonały pomysł na przekaskę
Barbara55 14.10.2010 15:06
jak pożywna to może spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak