Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
cebula 2 sztuki
papryka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wołowiną

Wołowinę kroimy w kostki. Wszystko wrzucamy do naczynia zalewamy oliwą solimy i pieprzymy do smaku, zostawiamy na około 1godz. Cebule kroimy w większe kawałki, paprykę w kostki. Dodajemy do mięsa na jeszcze jedna godzinę. Następnie nabijamy na szpikulce mięso cebula papryka- na przemian. Pieczemy na grillu lub w piekarniku,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak