Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1-2 sztuki
cebula 1 sztuka
koper świeży 1-2 łyżeczki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
matijasy 2 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie najlepiej ze skórą namoczyć w mleku na parę godzin. Następnie obrać je ze skórki i pokroić w paski. Przełożyć do miseczki. Jabłko obrać pokroić w kosteczkę i dodać do śledzi. Cebulkę obrać pokroić też w kosteczkę i sparzyć wrzątkiem na sitku. Dodać do śledzi. Całość dokładnie połączyć ze śmietaną. (można dodać pół śmietany pół jogurtu naturalnego). Już na talerzu posypać świeżo siekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 06.02.2013 13:57
pycha
IlonaAlbertos 14.03.2012 11:42
Mój mąż je bardzo lubi.
misia53 05.02.2012 12:18
takie tradycyjne są zawsze smaczne
agugu1989 24.01.2012 13:39
jedyny rodzaj sledzi jakie jem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak