Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin
śmietana 12%
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w śmietanie

Lina nie obieramy z łusek,kroimy w dzwonki, panierujemy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, podsmażamy na patelni i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie dolewamy śmietanę. Dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Układamy na talerzu, możemy przyprawić pietruszką.

Można podawać z chlebem, z ziemniakami. Jak kto woli ;)

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak