Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierska zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 800 g
włoszczyzna 1 szt
smalec 50 g
masło 30 g
grzyby leśne 100 g
cebula 70 g
mąka 30 g
śmietana 3/4 szkl.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet winny 2 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: węgierska zupa rybna

Ryby (leszcz,karaś,karp) odfiletować, pokroić na kawałki i posolić. Kawałki i resztki zalać wodą, dodać liść laurowy, pieprz i ocet. Gotować do miękkości. Kawałki ryby ostrożnie umieścić na talerzu. Cukier zrumienić na smalcu, dodać mąkę i posiekaną cebulę, podprażyć, dolać trochę ostudzonego wywaru i paprykę i wymieszać. Pokrojone w cienkie paseczki warzywa i grzyby poddusić na maśle, wrzucić do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem dołożyć kawałki ryby i zagotować. Można zagęścić posoloną śmietaną i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2012 11:43
Pyszność.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak