Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa piwna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 2 szt
cukier 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 40 g
cynamon do smaku
skórka z cytryny do smaku
śmietana 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa piwna

Jedno piwo wypić w czasie przyrządzania zupy.
Przygotować jasną zasmażkę z masła i mąki, dodać trochę piwa, wymieszać i zagotować. Resztę piwa zagotować z cynamonem, cukrem i skórką z cytryny, którą następnie usunąć. Połączyć zupę z zasmażką mieszając. Przed podaniem dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem. Podawać z grzankami bułkowymi smażonymi na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2012 11:33
Fajna zupa.
Marzena34 27.02.2012 18:42
super też robie zupe piwna nieco inaczej
gottrina 06.01.2012 15:26
ciekawa jestem jak smakuje taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak