Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mózgu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mózg cielecy 300 g
cebula 1 szt
mąka 40 g
masło 40 g
bułka czerstwa 1 szt
olej sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mózgu

Mózg sparzyć i oczyścić z błonek. Razem z posiekaną cebulką usmażyć na łyżce oleju. Zrobić złotą zasmażkę z mąki i masła, dodać mózg, dolać 1,5 l wywaru z warzyw i zagotować. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 06.03.2012 12:38
dzięki za komentarze
gusia1000 06.03.2012 11:44
Łał, że taka zupa istnieje.
gottrina 06.01.2012 15:27
dość odważny składnik zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak