Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kluseczkami watrobianymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 l
wątróbki z kurczaka 200 g
boczek wędzony 50 g
cebula 50 g
pietruszka zielona 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 g
jajko 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kluseczkami watrobianymi

Kostki boczku wytopić. W tym tłuszczu zarumienić posiekaną cebulę z pietruszką i majerankiem. Wątróbkę zmielić i wymieszać z jajkiem i bułką tartą oraz boczkiem i cebulką. Przyprawić i wyrobić na jednolitą masę. Łyżeczką uformować małe kluseczki i gotować ok. 10 minut we wrzącej wodzie. Podawać jako dodatek w gorącym rosole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 06.03.2012 12:39
dzięki za komentarz
gusia1000 06.03.2012 11:44
Fajna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak