Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z płucek cielęcych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płucka cielece 300 g
cebula 50 g
masło 40 g
mąka 40 g
śmietana 2 łyżki
wywar z kości 1,5 l
sok z cytryny 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z płucek cielęcych

Do wywaru wrzucić oczyszczone płucka, pieprz i liść laurowy. Miękkie pokroić w cieniutkie paseczki i dodać z powrotem do wywaru. Dodać jasną zasmażkę z masła, mąki i cebuli, zagotować, dodać sok z cytryny. Przed podaniem zagęścić posoloną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 06.03.2012 12:39
dzięki za komentarz
gusia1000 06.03.2012 11:43
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak