Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
sól szczypta
żółtko jajek 4
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rum 3 łyżki
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe ślimaczki

Margarynę utrzeć z cukrem i solą. Dalej ucierać, dodając kolejno żółtka. Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać rum, dokładnie zagnieść. Obie porcje rozwałkować na prostokątne placki, na części jasnej ułożyć kakaową, lekko docisnąć, zwinąć ciasną roladę. Owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki. Roladę pokroić na plastry. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak