Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak po słoweńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
fasola Jaś 300 g
mąka 30 g
smalec 50 g
cebula 50 g
ząbki czosnku 4 szt
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
pieprz ziarnisty 4 szt
żeberka
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak po słoweńsku

Kapustę i cebulę posiekać, zalać wodą i gotować do miękkości.Namoczoną uprzednio fasolę oddzielnie ugotować, zrobić pure\'e i dodać do kapusty. W wywarze fasolowym ugotować żeberka z pieprzem i startym czosnkiem. Żeberka obrać, pokroić i razem z wywarem dolać do kapusty. Dodać zasmażkę z mąki i tłuszczu i wymieszać. Ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę i dorzucić do zupy przed podaniem. Zagęścić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.03.2012 11:42
Lubię tą zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak