Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki z wisienką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanki
jajko 4
mąka ziemniaczana 1 szklanka
aromat waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki z wisienką

Jajka utrzeć z cukrem do białości. Dalej ucierać, wsypując obie mąki przesiane z proszkiem. Dodać kilka kropli aromatu, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środki wcisnąć po wisience. Piec 20 minut w temp. 180 stopni C. Wystudzone ciastka obsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak