Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
groszek 1 puszka
pieczarki 25 dag
sok z cytryny
bulion 100 ml
ogórki kiszone 3
oliwa
sól
pieprz
szczypiorek
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić. Jeszcze ciepłe obrać, ostudzić i pokroić w plastry. Pieczarki pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z groszkiem, ziemniakami, sparzonymi piórkami cebuli i pokrojonymi ogórkami. Bulion przyprawić sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Dodać łyżkę oleju, zalać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak