Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa na baraninie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 200 g
cebula 300 g
smalec 50 g
słonina wędzona 100 g
fasolka szaragowa w puszce 800 g
ziemniaki 700 g
śmietana 1 szkl.
mąka 50 g
kminek 1 g
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa na baraninie

Słoninę stopić na skwarki, dodać posiekaną cebulę, zarumienić i dodać pokrojone mięso. Dolewając czasem wody, dusić pod przykryciem. Przyprawić kminkiem, czosnkiem, solą, liściem i pieprzem. Dorzucić pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki oraz zawartość fasolki w puszce i zagotować. Dodać zasmażkę z mąki, tłuszczu i zimnej wody. Przed podaniem zagęścić posoloną śmietaną i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 20.04.2012 15:47
mniam
gusia1000 06.03.2012 11:40
Fajna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak