Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa drożdżowa po słowacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 2 l
por 8 szt
drożdże 50 g
cebula 50 g
mąka 30 g
masło 60 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa drożdżowa po słowacku

Na połowie masła zarumienić posiekaną cebulkę, dodać drożdże i zarumienić je. Pory pokroić na cienkie krążki, dodać do cebuli, dodać wody i dusić ok. 12 minut. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z zimnym wywarem, dodać pory i cebulę, gotować 10 minut. Doprawić i posypać natką. Można podawać z grzankami z bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.03.2012 11:39
Tylko taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak