Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z serem po węgiersu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
masło 50 g
ser tarty 70 g
mąka 1 łyżka
wywar z kości 1,5 l
pietruszka zielona 1 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z serem po węgiersu

Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować. Wymieszać z mąką i masłem do uzyskania papkowatej masy. Przełożyć do garnka i mieszając dolewać wywar z kości. Gotować ok. 10 minut na małym gazie. Przyprawić i posypać natką i tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 25.04.2012 19:21
orginalna
gusia1000 06.03.2012 11:37
Pyszna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak