Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6 ząbków
sól
pieprz
majeranek
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony

Boczek lekko potłuć tłuczkiem do mięsa.Przyprawić sola pieprzem.Drobno posiekać czosnek ilub zmiażdżyć i natrzeć nim płat poczku.Z rolować i wstawić na noc do lodówki.Po wyjęciu odwinąć płat posmarować lekko musztardą posypać majerankiem i zwinąć w ciasny rulon.Po wierzchu obsypac jeszcze majerankiem i granulowanym czosnkiem.Zasznurować.Włożyć do worka do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika 180st na ok 2 godz.Po tym czasie rozciąć worek i jeszcze popiec ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 11.05.2014 09:24
przepysznie wygląda
w mojej kuchni 30.09.2013 09:37
taki boczek jest najlepszy do pieczywa
kriko 23.02.2013 14:46
pyszny
mirosława4 05.09.2012 21:46
pyszny,taki swój jest najlepszy:)
Adamorek 13.08.2012 21:41
konkrety
Krzysztof15 27.07.2012 08:59
pycha
Anna169Hosz 10.05.2012 13:53
Ekstra!
edi 21.03.2012 19:02
palce lizać:P
ben-ka 18.01.2012 18:42
boczuś:) jaki smakowity!
smakowita 08.01.2012 23:17
lubię pieczony boczek
Luki 07.01.2012 09:41
pychota
Małgosia6 06.01.2012 14:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak