Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana węgierska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
smalec 50 g
mąka 1,5 łyżki
cebula 1 łyżka
seler 1 łyżeczka
śmietana 3/4 szkl.
wywar z kości 2 litry
papryka 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana węgierska

Ziemniaki pokroić w kostkę i zalać wodą. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i dodać startą cebulę, starty seler, paprykę i ziemniaki. Dolać trochę wody i dusić pod przykryciem ok.8 minut. Dolać wywar z kości, posolić i gotować do miękkości ziemniaków. Gotową zupę zagęścić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 21.04.2012 16:32
fajna zupka
krokodyl 05.03.2012 12:58
dzięki za komentarze
gusia1000 05.03.2012 11:46
Super zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak