Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po bawarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łeb wieprzowy 300 g
ziemniaki 600 g
masło 80 g
mąka 80 g
cebula 50 g
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po bawarsku

Łeb sparzyć i gotować w 2l wody do miękkości. Po ugotowaniu oddzielone mięso pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować aż będą miękkie. drobno pokrojoną cebulę zarumienić z posiekaną natką, dodać mąkę i przyrządzić zasmażkę mieszając z zimną wodą. Dolać do zupy, wymieszać i zagotować. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 05.03.2012 12:58
dzięki za komentarze
gusia1000 05.03.2012 11:40
Super zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak