Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos ciemny do polewania mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół wołowy 2 szkl.
mąka 30 g
słonina 30 g
koncentrat pomidorowy 30 g
sos z pieczeni 3 łyżki
wino czerwone 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos ciemny do polewania mięsa

Do złotej zasmażki z mąki i słoniny dodać koncentrat i sos z pieczeni, wymieszać z zimnym, odtłuszczonym rosołem i mieszając gotować na małym gazie ok. 25 minut. Przetrzeć przez sitko, dolać wino i ponownie zagotować. Pogotować 5 minut. Dodać żelatynę i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2012 11:34
Zawsze dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak