Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30-40dag
marchew 2
por
cebula
seler
pietruszka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z warzywami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę (por w krążki). Mięso wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć. Oprószyć solą ziołową i pieprzem, dodać posiekaną cebulę. Chwilę podsmażyć razem po czym wrzucić warzywa i dusić na małym ogniu. Doprawić słodką papryką.
Może być to np. farsz do naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak