Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny boczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód
musztarda
oliwa
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kolendra
boczek pół kg surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny boczek

Do miski wlać 2 łyżki miodu, łyżkę musztardy ostrej i łyżkę oliwy. Wsypać szczyptę mielonej papryki, garść ziaren kolendry, sól ziolową. Wymieszać i natrzeć mięso z obu stron dokładnie. Powtykać w nie obrane ząbki czosnku i ziele. Na wierzch i po obu stronach liść laurowy. Zawinąć w folię i schować do lodówki, najlepiej na noc. Gdy przesiąknie smakiem, włożyć do rękawa pieczeniowego i zapiec ok godz. w 200stopniach. Pod koniec otworzyć rękaw by mięso się dobrze przyrumieniło. W trakcie pieczenia przewracać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak