Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
włoszczyzna porcja
Liść laurowy suszony Prymat troche
ziele angielskie troche
masło łyżka
mąka łyżka
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięso w sosie

mięso opłucz oprósz pieprzem i solą. włoszczyznę (marchewkę pietruszkę i selera) pokrój na małe części. przesmaż warzywa przez moment na rozgrzanym oleju. posól i zalej 4 szklankami wrzacej wody.gotuj na wolnym ogniu. do warzyw dodaj wołowinę i gotuj aż mięso zmieknie około 1 godzinę. masło stop w rondelku dodaj do niego mąkę oraz 1 szklankę bulionu.zagotuj. dodaj na końcu śmietanę. sos dopraw solą i pieprzem. polewaj nim gotowe mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak