Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa z gyros

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
kukurydza 1 puszka
ogórek konserwowy 4-5 szt
udziec z indyka 0,5-0,7 kg
majonez
przyprawa gyros 1 szt
sól
pieprz
por (biała część) 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa z gyros

Udziec z indyka kroimy na kawałki które następnie smażymy do miękkości, pod koniec smażenia dodajemy przyprawę gyros. Usmażone kawałki przekładamy do dość szerokiej miski i pokrywamy ketchupem. Pora kroimy w krążki przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem-odsączamy. Kapustę kroimy dość cienko układamy na mięsku,posypujemy solą i pieprzem pokrywamy warstwą majonezu, na to wkładamy pora następnie odsączoną kukurydzę i ogórki pokrojone w cienkie plasterki, wszystko przykrywamy warstwą majonezu, schladzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 27.07.2012 17:17
super
owca441 29.02.2012 20:32
bardzo dobra
owca441 29.02.2012 20:32
bardzo dobra
kuklik 06.01.2012 14:43
z porem też nie robiłam
sylwia / sytofala 06.01.2012 13:45
robię inną , ale ta też może być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak