Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa duszone na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 30 dag
por (biała część)
fasolka szparagowa 20 dag
kurki blanszowane odrobina
ząbki czosnku 2
masło 2 łyżki
sól do smaku
brokuły pół opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa duszone na maśle

Marchew i por pokroić w plasterki. Razem z fasolką ugotować na półtwardo (około 15min). Czosnek posiekać i umyć kurki. Na rozgrzanej patelni usmażyć kurki z czosnkiem, następnie dodać wszystkie warzywa i łyżkę masła. Doprawić do smaku. Chwilę dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 20.01.2012 22:03
super
pigila
pigila 20.01.2012 22:02
super
Aleksandra45 15.11.2010 10:10
smacznie
wojtek10_89 12.07.2010 14:27
lubie takie danie, na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak