Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa po norwesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy w oliwie 30 dag
jabłko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
keczup 1/2 szklanki
ocet winny 1/4 szklanki
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
sól selerowa - -
gałka muszkatołowa Prymat - -
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Zioła prowansalskie suszone Prymat - -
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
ogórek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po norwesku

Śledzie osączyć z oliwy i pokroić w cienkie paski. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić również w kostkę. Korniszony i ogórki pokroić w cienkie paseczki. Przygotować sos: Keczup, ocet, wino, oliwę, musztardę, cukier i przyprawy Prymat, zmiksować.

Do śledzi dodać jabłka, cebulę, korniszony i starannie wymieszać. Zalać śledzie sosem, wymieszać i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 08.09.2013 15:41
fajny przepis:)
Jaheira11 15.04.2011 23:33
miam mniam- pyszności
Magdalena80 15.04.2011 23:30
fajna
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Tika4444 09.04.2011 15:30
ciekawy pomysł
Barbara55 14.10.2010 15:05
lubię ryby ale śledzie omijam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak