Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny makaron razowy z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzybki mun 1 garść
pieczarki 15 dag
olej rzepakowy 1 łyżka
sól
pieprz
cebula biała
szczypiorek
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny makaron razowy z grzybami

Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy ,przelewamy zimną wodą . Grzybki mun zalewamy wrzątkiem na 10 min -odstawiamy .Następnie gotujemy ok 10 min . Odcedzamy i kroimy w paseczki .Cebulę i pieczarki obieramy .Kroimy w plasterki .Na patelni rozgrzewamy olej dajemy pokrojoną cebule i grzyby ,smażymy . Podlewamy wodą dusimy pod przykryciem .Doprawiamy sola i pieprzem i sosem sojowym.Dodajemy makron mieszamy .Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 06.01.2012 11:14
pięknie wygląda
iwa643 06.01.2012 07:28
Podajemy na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak