Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix sałat z tortelinni szpinakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortellini 1 szkl
rukola 1 garść
cykoria 1/2 szt
endywia 1 g
pomidor 1 szt
cebula biała 1 szt
majonez 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
jogurt naturalny 2 łyżki
oliwki czarne
Szczypiorek cienki

Przepis i sposób przygotowania na: Mix sałat z tortelinni szpinakowym

Tortellini kolorowe z szpinakiem gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy . Sałaty zielone myjemy suszymy i rwiemy na kawałki .Sałaty układamy na talerzu .Nakładamy tortellini .Pomidora kroimy w kostkę ,cebulę w piórka .Oliwki odcedzamy kroimy w plasterki . Na pierozki układamy pokrojone pomidorki,cebule i oliwki .Robimy sos .Mieszamy jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem dosalamy do smaku .Polewamy sałatke Doprawiamy pieprzem kolorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 06.01.2012 11:14
super
Monika111 06.01.2012 09:02
pyszności! :)
iwa643 06.01.2012 07:13
Posypujemy szczypiorkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak