Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciasta

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier kryształ 10 dag
masło 10 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciasta

Kroki postępowania

1
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać miękkie masło wsypać cukier kryształ, cukier waniliowy.
Krok 1 - Kruszonka do ciasta foto
2
bardzo dokładnie posiekać nożem aż składniki się połączą
Krok 2 - Kruszonka do ciasta foto
3
Następnie rękami zagniatać mąkę z masłem i cukrem, aż powstanie kruszonka
Krok 3 - Kruszonka do ciasta foto
4
Wyłożyć na talerz. Taka kruszonka służy do posypania ciasta z owocami, z makiem, z serem, drożdżówek itd.
Krok 4 - Kruszonka do ciasta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.11.2013 23:00
popieram idealna na drożdżowe ciasto :)
IlonaAlbertos 16.06.2013 20:13
Do drożdżowego idealna.
pacpaw 30.11.2012 21:37
przepis na doskonała kruszonkę może się przydać
olkaaa 02.11.2012 09:42
też taką robię
Natalia/tubisiek 28.09.2012 18:02
robię taką samą ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak