Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 30 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
słonina wędzona 5 dag
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego

Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Słoninę pokroić w drobną kostkę i wytopić na patelni, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Połączyć z przemielonym mięsem i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto gdy jest zamrożone, pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak krokiety. Paszteciki ułożyć w posmarowanej tłuszczem formie, włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 25-30 minut w temp 190-200 stopni. Podawać jako dodatek do czystych zup

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak