Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa brukwiowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
brukier żółta 1 kg
ziemniaki 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
majeranek szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa brukwiowa

Włoszczyznę myjemy i kroimy w niewielkie słupki a zieleninę myjemy.Brukiew obieramy i dzielimy na kawałki podobnej wielkości jak pozostałe warzywa a następnie przekładamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem by warzywo straciło swój naturalnie gorzki smak.Kurczaka myjemy dzielimy na kawałki i przekładamy do dużego garnka i zalewamy trzema litrami wody,dodajemy włoszczyznę i brukiew i doprawiamy solą i pieprzem.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę.Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je uważając by się nie rozpadło i wrzucamy ziemniaki.Do zupy dodajemy majeranek i gotujemy do miękkości ziemniaków.Zupę przecieramy przez sito i nalewamy do na talerzy.Do każdego talerza wkładamy porcję mięsa.Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak