Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    60 dag
  • boczek

    60 dag
  • mięso wieprzowe bez kości

    60 dag
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • olej

    pół szklanki
  • liść laurowy

    2 listki
  • kapusta kiszona

    1 litr
  • kapusta biała

    1 średnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą pokroić, zagotować. Kwaśną kapustę zagotować. Kiełbasę z boczkiem podsmażyć, mięso wieprzowe usmażyć na troszcze oleju. Białą kapustę odcedzić nie całkiem, a kwaśną całkowicie. Połączyć je razem. Podsmażony boczek, kiełbasę i mięso wieprzowe połączyć razem z kapustami, dodać wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać porządnie. Podusić na chwile na małym ogniu.
Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

18.07.2012 13:36
uwielbiam

KasiaK90

31.07.2011 10:08
bardzo lubię

Mati13

31.01.2011 20:54
uwielbiam bigos

Mati13

31.01.2011 20:54
uwielbiam bigos

zoha1234567890

07.07.2010 10:58
pycha na pewno.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat