Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej makreli i fasolki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 30 dag
fasolka szaragowa 25 dag
papryka czerwona 1 szt
pomidory 3-4 szt
ogórki kiszone 3 szt
oregano 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
majonez 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej makreli i fasolki

Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić, pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w dość dużą kostkę. Makrelę oczyścić z ości i podzielić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w zapałkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekane przyprawy i majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.05.2013 18:50
świetny przepis
IlonaAlbertos 15.09.2012 20:05
Fajne połączenie składników.
Fiffi 19.03.2012 22:52
musi być pyszna
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:16
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak