Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa indyjska mulligatawny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 gram
czosnek rozgnieciony 1 ząbek
kurczak pokrojony w kostkę 1/2 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
pasta curry 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
rosół 1,2 litra
śmietana kremówka 150 ml
sól
pieprz
kolendra posiekana 1 łyżeczka
brukiew 1 mała
bekon 60 w kostkę
jabłko 1 pokrojone w kostkę
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa indyjska mulligatawny

W rondlu topimy masło dajemy cebulę czosnek kurczaka i bekon i smażymy 5 minut,następnie dodajemy curry oraz przecier pomidorowy i mieszamy i posypujemy wszystko mąką,wlewamy rosół drobiowy i doprowadzamy do wrzenia przykrywamy i gotujemy na małym ogniu godzinę.Następnie zupę miksujemy,podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wlewamy śmietankę i mieszamy.Posypujemy kolendrą i podajemy z gotowanym ryżem.Taką zupę można zamrozić i przechowywać miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.10.2012 14:15
ciekawa
Justyna Jussstiii 06.01.2012 12:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak