Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z mięsa cielęcego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1 kg
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
bulion 1 szt
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z mięsa cielęcego

Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso pokroić na kawałki i razem z odciśniętą bułką i natką pietruszki przemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jajka, sól, pieprz i przyprawę maggi, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej wilgotnymi rękami formować okrągłe pulpeciki. W rondlu zagotować 3 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do wrzącego bulionu włożyć pulpeciki i gotować pod przykryciem około 15 minut. Ugotowane podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.10.2013 20:30
pyszne pulpeciki
IlonaAlbertos 13.07.2012 20:18
Zapowiadają się apetycznie.
Rybciia 23.06.2012 21:52
smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak