Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczawiowy do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 2 garście
sól
masło
mąki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczawiowy do mięsa

Dwie garście szczawiu drobno posiekać i udusić na maśle, trzeba posolić aby nie stracił koloru. Zrobić białą zasmażkę z 1/2 łyżki masła i mąki, rozprowadzić rosołem. Wszystko razem połączyć, dodać śmietanę i razem zagotować. Można go też podawać do sznycli j jaj na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.06.2013 13:37
ja też nie jadłam , ale lubię zupę szczawiową , to te sosik musi być pyszny! super pomysł:-)
[email protected] 06.01.2012 11:38
nigdy nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak