Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony babci Zosi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat
natka pietruszki
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz do smaku
ziele angielskie
grzyby suszone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony babci Zosi

Grzyby namoczyć wcześniej i ugotować w wodzie w której się moczyły. Burki zetrzeć na tarce następnie zalać je zimną wodą, dodać pokrojoną cebulę, ziele angielskie liść laurowy i pieprz. To wszystko zagotować. Schłodzony wywar połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwasek cytrynowy i jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.04.2011 07:34
kolor piękny
iwona332 27.09.2010 01:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak