Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z mintaja w sosie musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
masło 5 dag
śmietana 1/2 szkl
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
tarty chrzan 1 łyżeczka
korniszony 2 szt
groszek konserwowy 1/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z mintaja w sosie musztardowym

Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć rybę, włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 20 minut. Następnie wyjąć, odlać powstały sos. Do sosu dodać musztardę, śmietanę, tarty chrzan, drobno pokrojone ogórki, osączony z zalewy groszek, sól i pieprz, wymieszać. Sosem zalać filety, ponownie włożyć do piekarnika i piec przez 10 minut. Podawać z frytkami lub plackami ziemniaczanymi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.08.2013 17:57
Przepis wart wypróbowania.
jeta72 11.04.2012 08:43
extra
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak