Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa Janka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula 2
ziemniaki 4
masło
chili 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
pomidory krojone z puszki 500 g
sól do smaku
wywar warzywny 2,5 litra
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa Janka

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Oczywiście bez pestek. Zalewamy wywarem warzywnym i rozpoczynamy gotowanie. W międzyczasie kroimy cebulkę w kostkę i smażymy ją na maśle. Po 15-20 minutach gotowania się dyni podduszoną cebulę dodajemy do gotującej się dyni. Ziemniaki obieramy, kroimy i również dodajemy do dyni. Jeszcze pomidory krojone i całość gotujemy kolejne 20 minut – do miękkości ziemniaków. Na koniec przyprawiamy chili, imbirem startym oraz pieprzem czarnym. Gotujemy ostatnie kilka minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 18.09.2012 08:05
smaczna i zdrowa:)
emeslive 02.04.2012 09:49
Zapowiada się smakowicie
MAR3STA 11.01.2012 12:25
lubię dyniową
smakowita 10.01.2012 16:08
bardzo lubię dania z dynią
BernadettaP 10.01.2012 07:26
Janek wie co dobre:)
Marlena/Kinia 06.01.2012 20:53
do spróbowania;)
aginaa 06.01.2012 11:45
smaczna
Katarzyna/kate1980 05.01.2012 21:44
wydaje się smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak