Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w pomarańczowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 kawałki po 15 dag
sos sojowy 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
masło 5 dag
imbir 1 kawałek 2 cm
sok z pomarańczy 2 szt.
sos sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w pomarańczowym sosie

Łososia opłucz, osusz, natrzyj sosem sojowym i sokiem z cytryny. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godz.
Na patelni rozpuść masło, delikatnie podsmaż obrany, starty imbir, wlej sok z 2 pomarańczy. Gotuj na średnim ogniu ok. 5 min., aż połowa sosu odparuje. Dopraw do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Zamarynowaną rybę ułóż na kratce do gotowania na parze, gotuj 6-8 min. Delikatnie zdejmij, ułóż na talerzach, polej sosem pomarańczowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.01.2012 10:21
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak