Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po wiedeńsku I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 4 szt
wino białe 1/2 szkl.
śmietana 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
cebula 80 g
ząbek czosnku 1 szt
musztarda 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po wiedeńsku I

Rybę wypatroszyć, odfiletować i ściągnąć skórkę. Ocet wymieszać z papryką, cukrem i winem, gotować chwilę z pokrojoną w kostkę cebulą, liściem laurowym i tartym czosnkiem. Żółtka ugotowane na twardo rozetrzeć z musztardą. marynatę ostudzić (wyjąć liście), zagęścić śmietaną wymieszaną z roztartymi żółtkami. Filety ułożyć na półmisku i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 11:00
Bardzo lubię śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak