Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledź po budapesztańsku II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 4 szt
majonez korzenny 200 g
groszek konserwowy 150 g
wino 100 g
bita śmietana 1/2 szkl.
sok z cytryny 1/2 szt
musztarda 1 łyżeczka
pietruszka zielona do smaku
papryka marynowana 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sledź po budapesztańsku II

Ryby wypatroszyć, wymoczyć zmieniając wodę, odfiletować i ściągnąć skórę. Filety posmarować musztardą, zwinąć jak rolmopsy, ułożyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z zielonym groszkiem, winem, sokiem z cytryny i majonezem, wylać na półmisek. Przybrać paskami papryki i natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 10:59
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak