Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po budapesztańsku I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 szt
cebula 250 g
koncentrat pomidorowy 80 g
oliwa 3 łyżki
cukier 25 g
ocet winny 50 g
wino białe wytrawne 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ogórek konserwowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po budapesztańsku I

Ryby wypatroszyć, wymoczyć, odfiletować, ściągnąć skórę. Ocet zagotować z wodą w proporcji 1:1, dodając przyprawy i cukier. Cienkie plastry cebuli wrzucić do gotującej się wody na 2 minuty, odcedzić, przemyć zimną wodą i osuszyć. Do ostudzonej marynaty dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z oliwą i papryką, dolać wino. Śledzie ułożyć z cebulą w misce i zalać sosem. Odłożyć na kilka godzin. Podawać przybrane ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.10.2012 23:00
ale się głodna zrobiłam
gusia1000 04.03.2012 10:58
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak