Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku i męsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
majeranek 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 2 kg
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku i męsa mielonego

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Boczek umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem, natrzeć solą i połową majeranku, odłożyć na 1 godzinę. Do miski włożyć mielone mięso, dodać jajko, odciśniętą bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Płat boczku posmarować nadzieniem, zrolować i obwiązać bawełnianą nitką, natrzeć solą, majerankiem i ketchupem. Włożyć na brytfannę i piec około 1 godziny w temp 180-200 stopni. Podawać z pieczywem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.03.2013 10:56
bardzo fajna
IlonaAlbertos 20.10.2012 17:53
Smaczna i pożywna.
Motorek 12.01.2012 09:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak