Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki w glazurze

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
olej 2 łyżki
sól - -
starty chrzan 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
winiak 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat - -
galaretka z czerwonej porzeczki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki w glazurze

Przygotować glazurę: podgrzać galaretkę porzeczkową, dodać chrzan, sos sojowy oraz winiak i dokładnie wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na 4 plastry, ugnieść lekko dłońmi, brzegi naciąć ostrym nożem. Befsztyki posmarować olejem, oprószyć pieprzem Prymat i wstawić do lodówki na 1 godz. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na ruszcie, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C i opiec z obu stron. Następnie posmarować glazurą i piec nadal, aż utworzy się brunatna, lśniąca skórka.
Podawać polane resztą glazury z frytkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 01.09.2011 10:43
powinno być dobre:D
jasiek 23.03.2011 21:48
brzmi apetycznie
Magdalena80 21.02.2011 22:42
smakowite
szajba2 15.02.2011 15:38
coś konkretnego na ząb
kielcok1 03.12.2010 14:29
glazurnicy są ok
Barbara55 13.10.2010 16:19
już befsztyk jest ok a do tego ta glazura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak